Gratis fragt i DK ved køb på 600,- og over.


DET GYLDNE BLAD

Det Gyldne Blad

Mine hensyn

Værende et lille brand som mit, men også en forretning er det selvfølgelig mit ansvar at overveje de miljømæssige faktorer som også er involveret i at drive virksomhed. Jeg tror på, at jeg altid kan gøre det bedre og der er meget at overveje, men dette er hvad jeg på nuværende tidspunkt sørger for at tage miljømæssige hensyn til i min lille forretning:

Papiret som jeg trykker på er FSC-mærket.

  • Hvilket betyder: 'Forest Stewardship Council'. 
    Det er en mærkning som gives til et skovområde hvor der tages hensyn til miljø, dyre og planteliv imens der sørges for at de mennesker som arbejder der også arbejder under gode og respektfulde arbejds og leveforhold. Samtidig sættes der også fokus på de at de mennesker som bor i området ikke lider eller generes af at der fældes træer.
    FSC- mærket betyder også, at der ikke fældes flere træer end skoven kan nå at producere igen.

Mine tryk trykkes lokalt ligesom de fleste af mine kort også gør.

Pigmenterne som bruges til mine tryk er Epson vandbaserede pigmenter.
Disse er mere hensynstagende til miljøet end andre typer pigmenter som bruges i tryk industrien. 

Jeg bruger cellofan lommer til mine papirvarer...
... men den type cellofan lommer, som jeg bruger går under betegnelsen OOP (orientet poly propylen). Denne skulle efter sigende være mindre skadelig overfor miljøet end tidligere typer cellofan plastik. Jeg leder dog stadig efter såkaldte papir glassine konvolutter/lommer der også kan passe mine store tryksager. Jeg har endnu ikke fundet nogen nationale udbydere af glassine lommer. Udenrigs har jeg frem til små glassine lommer der passer til A6 men stadig ikke til kuverten. Fortæl mig gerne hvis du kender til nogen der leverer glassine lommer inden for DK's grænser - eller andet brugbart.

Jeg prøver også mere og mere af at indpakke mine papirsager - f.eks. tryk rullet ind i papir og silkepapir.

Til de af mine kort og postkort som kommer med kuverter bruger jeg kuverter af genbrugspapir.

Mine håndsyede dukker og brocher er lavet af
Genbrugs og økologiske materialer hvilket betyder at det stof og garn jeg arbejder med er rester og vintage. Sommetider modtager jeg gamle stofrester fra venner og familie eller en gammel bluse får nyt liv når den omdannes til en lille dukkekjole. Der er ikke meget som jeg smider ud. Stort set er det eneste nye stof jeg bruger det stof, som jeg bruger til dukkeansigter. Dette er er øko tex mærket bomulds stof. Brochenåle er af metal. Disse købes også fra ny. 

Jeg stopper mine dukker, brocher osv med ikke-kartet uld fra en fårefarm på Fyn.
Det tager tid at sy mine små dukker og brocher. Jeg kan ikke lide ideen om hurtig masseproduktion. Der er en værdi i at skabe noget der tager tid og der er en værdi i at købe noget skabt mellem menneske hænder, hvor der er overvejelser og taget stilling ved hvert et systing og penselstrøg.
På denne måde bliver hver genstand unik og helt speciel.


Når jeg sender 
Jeg sender sommetider i bokse m.m. som har været brugt før, så noget af det emballage du modtager fra mig kan se lidt sjovt ud.